administratie opleiding

Je vindt overal functies voor administratieve banen, maar niet iedereen die daarop solliciteert heeft een administratie opleiding gevolgd. Je kunt jezelf dus helpen door dit wel te doen. Neem een kijkje op deze site en bekijk jouw mogelijkheden voor een administratie opleiding. Je volgt hier namelijk maar één les per week, zodat je genoeg tijd over hebt voor je andere dagelijkse bezigheden. Wel moet je daarnaast huiswerk maken voor de administratie opleiding. Maar je haalt op die manier wel in negen maanden tijd je diploma. 

Duur van de opleiding en lessen

De administratie opleiding die je op deze pagina vindt duurt dus 30 weken. Iedere week volg je één les van drie uur. Er zijn ruim 50 leslocaties, dus je kunt zelf kiezen waar je de administratie opleiding wil volgen. Iedere locatie heeft de optie voor lessen in de avond of lessen in de ochtend. Wanneer je je inschrijft voor de ochtendlessen, zul je één dag per week les volgen van 9 tot 12 uur. Wanneer je je inschrijft voor de avondlessen, zul je éen dag per week les volgen van 7 tot 10 uur. Het is afhankelijk van de locatie en startdatum op welke dag in de week dit is. 

administratie opleiding

Onderdelen van de opleiding

In die 30 weken worden vijf onderdelen behandeld. De administratie opleiding start met toetsenbordvaardigheden, zodat je alle nodige toetsen weet te vinden in een snel tempo. Daarna worden de programma’s van MS Office doorgenomen. Dat zijn Word, Excel en Outlook. Hierna gaat de administratie opleiding over op kantoorpraktijk, waar gesprekstechnieken en baliewerkzaamheden bijvoorbeeld worden behandeld. Dan wordt er dieper ingegaan op de MC Office programma’s en tot slot worden je basisvaardigheden voor taal en rekenen versterkt. Bekijk hier alle startdata en de tarieven.