advies over pluggen

Pluggen zijn belangrijk voor je bevestigingen. Maar soms is advies over pluggen handig om er weer even bij te pakken. Wij vertellen je kort de belangrijkste dingen en voor meer advies over pluggen kun je de link bekijken. Daar wordt uitgebreid advies gegeven over pluggen. Je leest bijvoorbeeld welke pluggen je waarvoor gebruikt en welke pluggen er allemaal zijn. Misschien wist je van sommige pluggen niet eens dat ze bestonden. Daarom is het niet gek om even advies over pluggen te lezen voor je aan de slag gaat. 

advies over pluggen

Het startpunt: wat voor wand heb je?

De juiste pluggen kies je op basis van wat je wil bevestigen, maar vooral op basis van met wat voor muur je te maken hebt. Je muur is namelijk de eerste stap. Heb je te maken met een holle wand of een massieve wand? Voor een holle wand zijn verschillende pluggen te gebruiken. Er zijn hollewandpluggen, gipsplaatpluggen, metalen hollewandpluggen, holle wandankers en tuimelpluggen. De gipsplaatpluggen zijn natuurlijk bedoeld voor gipsplaten. Hollewandpluggen kunnen voor alle holle wanden gebruikt worden. De tuimelplug is ook geschikt voor in het plafond. 

Ook als je een massieve muur hebt zijn er meerdere pluggen waar je uit kunt kiezen. Voor massieve muren kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van nylonpluggen, alligatorpluggen, messingpluggen, cellenbetonankers, nagelpluggen, chemische ankers, doorsteekankers, chemische ankers en gipsplaatpluggen. Gipsplaatpluggen zijn in dit geval ook goed voor in gipsblokken. Als je er alsnog niet uit komt, kun je altijd nog kiezen om de universeel plug te gebruiken. Die is geschikt voor in alle materialen.