Als je metaal kleiner wilt maken of in een andere vorm wilt snijden, kun je dit doen met behulp van een lasersnijder. Zo wordt het bewerken van metaal zeer exact en snel gedaan en deze manier van bewerken behoeft weinig kracht. Hoe werkt metaal bewerken met een lasersnijder nu eigenlijk precies? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Lasersnijden

Een lasersnijder zendt een vrijwel evenwijdige lichtbundel uit. Deze lichtbundel heeft een zeer hoge intensiteit. Doordat deze lichtbundel zo intens is kan hiermee door materiaal heen worden gesneden. Aangezien de lichtbundel vrijwel evenwijdig is en zeer compact, is het snijden met een lasersnijden zeer exact.

Bewerken van metaal vs. andere materialen

Je kunt een lasersnijder gebruiken voor het bewerken van metaal of andere materialen. Zo kun je naast metaal ook kunststof, hout of glas snijden met een lasersnijder. Wel is het zo dat je bij het bewerken van metaal door middel van lasersnijden een lasersnijder met een veel groter vermogen nodig hebt. Metaal is namelijk een stuk sterker materiaal. Daarbij is er bij het snijden ook een gas nodig, zodat het snijden op de juiste manier verloopt. Vaak wordt er gekozen voor de CO2-lasertechniek.