zwembadverwarming

Zwemmen is een hele goede manier om gezond te blijven. Je gebruikt veel spieren tegelijkertijd en in samenwerking. Hierdoor heb je door even te zwemmen zo een complete workout in één keer te pakken. Trainen in water kan zorgen voor zowel explosieve kracht als uithoudingsvermogen. Het ligt er natuurlijk aan wat je traint, maar bewegen in water kost altijd meer kracht dan bewegen in de lucht, vanwege de hogere dichtheid en daardoor grotere weerstand. In de zomer een intex zwembad in je tuin zetten kan een goede manier zijn om aan je conditie te werken.

De voordelen van water ten opzichte van land

Trainen in water is door bovenstaande redenen ook nog eens effectiever dan trainen in de lucht. Je moet immers veel meer kracht gebruiken. Probeer maar eens jumping jacks te doen in het water, je zal zien dat je dat minder lang volhoudt dan op het land. In water kan je nog iets trainen en dat is je doorbloeding. Door ijsbaden te nemen wen je je lichaam aan het feit dat het zichzelf warm moet kunnen houden in een koude omgeving. Dit kan je lichaam niet in één keer, het is immers een prestatie en daarvoor moet je trainen. Een marathon ren je ook niet zomaar zonder voorbereiding.

Doorbloeding trainen met baden

Er zijn verschillende manieren om je doorbloeding op de proef te stellen. Zo kan je elke dag een ijsbad nemen, of juist een andere techniek gebruiken. Sommige mensen vinden het fijn om koude en warme baden af te wisselen, maar dan heb je natuurlijk ook een warm bad nodig.Daar is de opblaasbare jacuzzi uitermate geschikt voor. Dit zwembad komt makkelijk op temperatuur en blijft heerlijk warm, zodat je weer kan bijkomen van het ijsbad. Je kan het bovendien goed opbergen zodat je tussen de trainingsperiodes geen nutteloos object in je tuin hebt staan.