administratie opleiding

Oude culturen die een schrift ontwikkelden hadden een voorsprong in de beschaving. Wat voorheen alleen in het menselijk geheugen kon worden opgeslagen, maakte met de komst van de geschreven tekens een sprong. Informatie kon verder weg en in een latere periode weer feilloos worden opgeroepen. Betrouwbaarder dan ons menselijk brein. Het begon primitief maar doeltreffend met gekraste symbolen in hout of kleitablet. Om te administreren van handelswaar en te rekenen. Later ging het ook over andere politieke en economische communicatie. Zo werd geschiedenis vastgelegd. Nu duizenden jaren later, kennen we een uitgebreider systeem en betere materialen. We kunnen Luxe mooie pennen bestellen en op fijn papier werken, maar de basis is onveranderd: een boodschap overbrengen die anders verloren zou gaan.

Pak de pen op om verschillende redenen

Het heeft ons veel gebracht. Nu schrijven we hoofdzakelijk nog om drie redenen. We pakken de pen op om te communiceren met je collega’s, huisgenoten, klanten enzovoort. Als kattebelletje, notulen in concept of ga Parker pennen kopen als er iets officieels als een koopcontract voor een huis moet worden vastgelegd. Zelfs de bevestiging van een trouwbelofte wordt met de hand getekend. Wie even de dingen van zich af wil schrijven omdat de stress oploopt helpt zichzelf om de lastige dingen in het leven een plaats te geven en te verwerken. Schrijven is als therapie een doeltreffende remedie. Voor de creatievelingen die een boek of verhaal schrijven kan schrijven een manier van leven zijn. Met hun woorden op papier worden hele bibliotheken gevuld waar de leesliefhebber zich aan tegoed kan doen. 

Pen naast het toetsenbord

Voorlopig zullen ze naast elkaar bestaan. De oude vertrouwde balpen en het toetsenbord om digitaal onze teksten op te tekenen. Ga cross pens kopen want ze zijn ook naast het toetsenbord op je bureau van onschatbare waarde. Anno 2022 kan het een niet zonder het ander. Pen en PC; samen een mooi stel.