Elk jaar is er weer dat moment dat iedereen vooruit gaat kijken naar de wintersport. Of je nu de ski’s aantrekt of een snowboard onderbindt, iedereen heeft zin om weer die berg af te roetsjen in de sneeuw. Wanneer je een snowboard koopt zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo heb je de lengte van je board, de bindingen en schoenen en het onderhoud van je board. Je hebt ook de optie om een board te huren, echter vinden sommige mensen het fijner om zelf een board te hebben. Zeker als je vaak gaat snowboarden of skiën kan het heel fijn zijn om zelf te materialen te hebben.

Angsthaas of waaghals?

De ene wintersporter vindt het al genoeg om de berg af te komen heelhuids en daarna een lekker drankje te gaan drinken. Maar je hebt ook echte waaghalzen voor wie de gekste trucjes nog niet gek genoeg zijn. Als je een van die waaghalzen bent, zou je eigenlijk een moeten kijken naar een freestyle snowboard kopen. Een freestyle snowboard verschilt iets van een normaal snowboard. Zo is een freestyle snowboard symmetrisch en meestal korter dan een normaal snowboard. Ook is een freestyle snowboard best wel vergevingsgezind door de zachte flex waardoor ze ook makkelijker manoeuvreren.  

Goed aankleden met een jas

Voordat je de berg op gaat moet je wel goed aankleden. Wanneer je niet goed warm aankleedt loop je kans op onderkoeling. Dat is heel gevaarlijk, zeker als je boven op een berg staat. Een goede outfit bestaat uit meerdere lagen met als afdekking waterdichte kleding. Daarom is het goed om voor je vakantie te zoeken naar een goede snowboard jas heren. Jassen zijn er van vele verschillende merken en in allerlei kleuren. Zo kun je zelf een toffe outfit samenstelling om van de berg af te roetsjen. Wat dacht je van een jas met een leuke print erop?