Je staat op het punt om een groot feest te plannen en natuurlijk wil je er een dj bij hebben. Nu is het zo dat iedereen wel beweert een dj te zijn, dus hoe kies je een goede dj uit?

Research

Ga op onderzoek uit. Zoek op Google naar reviews voor een feest dj die je op het oog hebt of lees de reviews van dj’s die als eerste naar voren komen op je zoektermen. Vaak hebben dj’s ook een Soundcloud pagina waar ze een mix plaatsen die ze hebben gemaakt of zelfs op YouTube. Wie weet vind je zo de juiste dj!

Meeting met de DJ

Heb je eindelijk een dj gevonden die je bevalt, maar toch een aantal vragen hebt? Neem dan zelf contact op, eventueel voor een gesprek. Zo kun je bijvoorbeeld vragen wat voor genres de dj draait of op hoeveel feesten of hoeveel bruiloften de dj heeft gedraaid. Als je een dj op je trouwfeest wilt, dan moet het zeker geen amateur zijn! Tijdens het gesprek kun je overigens ook meer vragen over de tarieven en kun je ook de tijden bespreken waarop de dj beschikbaar moet zijn.

Budget

Let goed op de budget die je hebt om te besteden. Je wilt natuurlijk geen fortuin uitgeven aan een dj terwijl je het geld voor zeker andere en meerdere dingen kunt uitgeven voor het feest zelf. Bespreek met de dj wat de kosten per uur zijn en zo kun je inventariseren of het wel of niet binnen je budget valt. Vaak is het namelijk ook zo dat ze reiskosten meerekenen, dus misschien ook een tip om een dj te kiezen die dicht in de buurt zit zoals in dezelfde stad.