VCA trainingen

Voor VCA trainingen kijk je op deze website. Deze organisatie biedt allerlei trainingen en cursussen aan op het gebied van veiligheid. VCA trainingen zijn niet verplicht, maar zijn wel ontzettend handig. In vakgebieden en sectoren waar risico’s gelopen worden, is het verstandig om een VCA training te volgen. Jij en je werknemers worden bij zo’n training ingelicht over veiligheid en gezondheid op de werkvloer, zodat de veiligheid en gezondheid van de werkomgeving en medewerkers gewaarborgd kan worden. Je vindt op de website twee verschillende VCA trainingen: de basis VCA training en VOL-VCA training. 

Basis VCA training voor iedereen

De basis VCA trainingen kan iedereen volgen. Het maakt hierbij niet uit of je werkt als ZZP’er, voor een opdrachtgever of in loondienst. Iedereen kan zich inschrijven voor een basis VCA training en heeft hier baat bij. Je leert om te gaan met risico’s op het werk en met veiligheid en gezondheid. De basis VCA trainingen zijn op verschillende locaties in Nederland klassikaal te volgen, maar je kunt basis VCA trainingen ook volgen via een e-learning traject. Daarnaast kun je nog kiezen om zelfstandig te leren met een boek voor de VCA training. Je sluit de basis VCA training af met een examen. 

VCA trainingen

VOL-VCA trainingen voor leidinggevenden

Ook de VOL-VCA trainingen kun je klassikaal of online volgen of door gebruik te maken van een boek. VOL staat hierbij voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggeven. Deze VCA trainingen zijn dan ook bedoeld voor mensen met een leidinggevende functie. Je sluit deze VCA training ook af met een examen. Je behaalt het certificaat voor je VCA trainingen door je examen te halen. Met dit certificaat van de basis VCA toon je aan dat je bewust bent van veiligheidsrisico’s. Met het VOL-VCA certificaat toon je daarnaast ook aan dat je hier aandacht aan besteed als leidinggevende.