balkonhek-kopen

Wanneer je in het zonnetje geniet van je eerste bakje koffie, doe je dit het liefst met een veilige omheining om je heen. Een aluminium hekwerk geeft je een veilig gevoel doordat het hekwerk stevig en stabiel staat. Daarnaast is het materiaal sterk, waardoor je er niet snel doorheen valt.

Dit maakt aluminium perfect voor bijvoorbeeld studentenhuizen. Het is geen probleem wanneer er iemand tegenaan leunt en blijft stevig staan. Ook voor kleine kinderen is dit materiaal prettig. De spijlen zorgen ervoor dat de kleintjes niet naar beneden vallen, maar wel alles wat beneden gebeurt in de gaten houden!

Aluminium is een grondstof

Mensen verwarren aluminium vaak met metaal. De twee materialen lijken veel op elkaar, maar er zitten wel degelijk verschillen tussen de twee. Aluminium is bijvoorbeeld lichter dan metaal, wat het geschikter maakt voor producten die niet zwaar mogen zijn, zoals een vliegtuig of boot.

Staal lijkt ook op aluminium. Het verschil zit hem hier in de compactheid van het materiaal. Staal is gemiddeld 2.5 keer zo compact als aluminium, wat het materiaal sterker maakt. Het voordeel van aluminium is dat het gemakkelijker aan elkaar te lassen is. Dit maakt het ideaal voor hekwerken en kozijnen.

Aluminium is populair onder de hekwerken

Veel hekwerken bestaan uit het materiaal aluminium. Dit komt doordat het licht is en je het eenvoudig aan elkaar bevestigd, bijvoorbeeld door lassen. Daarnaast is een aluminium hekwerk gemakkelijk te onderhouden, doordat het niet snel roest. Daarbij is een hekwerk van aluminium eenvoudig zelf te monteren voor iemand met twee rechterhanden.

Een ander voordeel van een aluminium hekwerk is dat het materiaal restwaarde behoudt.

Dit komt doordat het erg duurzaam materiaal is. Het is 100% recyclebaar, wat de ecologische voetafdruk van dit materiaal zeer groot maakt.

Tot slot geeft aluminium ook een moderne look aan je balkon of balustrade dakterras. De zilveren spijlen geven een moderne uitstraling. Daarnaast geven ze de mogelijkheid om naar beneden te kijken zonder dat je naar beneden valt.