zonnepanelen vlaardingen

O, zonne-energie. Altijd binnen handbereik maar nooit toereikend, altijd schoon maar nimmer schoon genoeg. De grootste problemen bij het massaal installeren van zonnepanelen is de onvoorspelbare natuur van die dingen. Wat doe je als we eenmaal over zijn gestapt op zonne-energie en het wordt opeens nacht? Dan kan je nog zoveel zonnepanelen hebben in Vlaardingen, geen zon betekent geen energie. Pak een batterij hoor ik je meteen zeggen. Maar onze beste manier van energie opslaan is tegenwoordig nog steeds een lithium-ion batterij die niet alleen snel slijt, maar ook moeite heeft grote hoeveelheden energie op te slaan.

zonnepanelen vlaardingen

Scrabble bij kaarslicht

Heb je een zonnepaneel en wil je ’s avonds een potje Scrabbelen, een beetje Monopoly-en, een rondje Schat en de Sleutel doen, of even Pesten? Helaas, je ziet geen steek want de zon is onder in Vlaardingen. Een goed alternatief voor zonnepanelen is misschien een kerncentrale op je dak, of in je tuin want het het maakt bij een kerncentrale niet uit waar je hem neerzet zolang hij maar niet in de weg staat. Het splitsen van atomen is een populaire manier van energiewinning sinds de jaren ’40.

Welke kan je ook kiest, zorg dat je een fakkel, een touw, een zwaard en een harnas bij je hebt anders beloof ik dat je reis niet lang duurt.