Gevelreclame is iets wat je vaak ziet als je langs winkels loopt. Het zijn de borden en letters die op de voorkant van een winkel hangen. Maar waarom hebben winkels gevelreclame en hoe wordt het gemaakt? Winkels hebben gevelreclame om mensen te laten weten dat ze er zijn en wat ze verkopen. Als je bijvoorbeeld langs een speelgoedwinkel loopt en je ziet een groot bord met speelgoed, dan weet je dat je daar speelgoed kunt kopen. Gevelreclame zorgt er dus voor dat mensen weten wat voor soort winkel het is en wat ze er kunnen kopen. Het kan ook helpen om de winkel herkenbaar te maken, zodat mensen het gemakkelijker kunnen vinden. Kijk op Sizo.nl voor meer informatie hierover.

Hoe wordt gevelreclame gemaakt

Er zijn verschillende manieren om gevelreclame te maken. Een veelvoorkomende manier is om letters uit te snijden uit een stuk materiaal, zoals hout, metaal of kunststof. Deze letters worden vervolgens op de gevel van de winkel bevestigd. Het is ook mogelijk om de letters op een bord te schilderen en deze op te hangen. Een andere manier is om een groot bord te maken met daarop een afbeelding van bijvoorbeeld het logo van de winkel. Dit bord wordt dan op de gevel van de winkel bevestigd. Ook een prima manier om je zichtbaar te maken voor het voorbij lopende publiek. Bron: https://sizo.nl/portfolio-item/gevelreclame/

Lampjes in gevelreclame

Soms worden er ook lampjes gebruikt bij gevelreclame, zodat de reclame ook goed zichtbaar is als het donker is. Dit wordt dan verlichte gevelreclame genoemd. Het is ook mogelijk om bewegende beelden te gebruiken, bijvoorbeeld door middel van een groot scherm. Dit wordt dan digitale gevelreclame genoemd. Kortom, gevelreclame is een manier voor winkels om te laten zien wat ze verkopen en om herkenbaar te zijn voor mensen. Er zijn verschillende manieren om gevelreclame te maken, zoals letters uitsnijden uit een stuk materiaal, een bord schilderen of een groot bord maken met een afbeelding erop. Soms worden er ook lampjes of bewegende beelden gebruikt. Volgende keer als je langs een winkel loopt, let dan eens op de gevelreclame en bedenk hoe het gemaakt zou kunnen zijn.