Je huis leeft met kamerplanten en ik ben dol op orchideeën en andere bloeiende kamerplanten, maar je kamer heeft ook veel donkere hoekjes en ook daar is het leuk om binnenplanten voor schaduwhoekjes te zetten.


Bloeiende verrassing in donkere hoeken

Binnenplanten schaduw zijn alleen maar groen en saai? Ik vind van niet, denk eens aan een Lepelplant of Spathiphyllum. Deze is niet alleen mooi groen, maar geeft ook mooie witte bloemen.

En bij de groene planten voor donkere hoekjes, zitten ook heel trendy exemplaren. Een Sanseveria is één van mijn favorieten. Het is een onverwoestbare krachtpatser, die zowel op een licht als donker plekje het goed doet. Ik heb ze modern gecombineerd met betonnen bloempotten en getrommelde metalen muurdecoratie.

Bij een paar die wat lichter stonden, kwamen kleine, nieuwe exemplaren. Deze heb ik verpot en die staan nu op een slaapkamer.

Drakenbloedbomen zijn mooie kamerplanten die wat hoogte geven. Ze hebben meestal meerdere stammetjes, met een vrolijk groen toefje erbovenop. Deze plant is net zoals de Sanseveria erg makkelijk, binnenplanten schaduw of zon, het maakt voor deze twee niet zoveel uit.

Wat ik nog een voordeel vind van allebei deze soorten, is dat ze niet zo kieskeurig met hun watergift zijn. Vergeet je ze een keer, dan vergeven ze je meteen. Ze vinden het vervelender als ze natte voeten krijgen.